Kansi: Tauri Oksala

Publius Ovidius Naso: Metamorphoses selectae - Valikoima Metamorfooseja, Nid. 133 s.
suom. Teivas Oksala, Artipictura Oy (2000)
ISBN 952-5347-01-X

Suositushinta vähittäismyynnissä 21 euroa 
Saatavuus: kirjakaupat kautta maan, toimitusmyynti (toim.aika n. 1-2 viikkoa)
Tilatessasi suoraan kustantajalta mainitse tilausnro: 5347-01-X

Päivitämme tilausjärjestelmäämme. Päivityksen aikana voit tilata kirjoja sähköpostilla osoitteesta tilaukset( at )artipictura.fi. Tilaukset toimitetaan postiennakolla ja tilaukseen lisätään postiennakkomaksu 4 €.


TARINOINNIN MESTARI JA TARUJEN MONITIETÄJÄ
 


Ovidius (43 eKr. - 17 jKr.) oli nuorin Augustuksen kultakauden klassikoista. Menneisyyden perintöä hän käsitteli kekseliäästi, monipohjaisesti, omalla tavallaan - kuin postmodernisti ikään. Hänen laaja heksametrirunoelmansa Metamorphoses (Muodonmuutoksia) esittelee myyttejä maailman luomi-sesta aina Caesarin apoteoosiin saakka. Runoelman kerrontatapa on vetoava ja hauska, ja se on innoittanut kaikkien alojen taiteilijoita jo 2000 vuotta.

Metamorfoosivalikoimamme käsittää alkutekstin sekä Päivö ja Teivas Oksalan heksametri-käännöksen. Mukana on maailmansynty, vedenpaisumus, Dafne, Faëthonin ajomatka, Ekho ja Narkissos, Pyramos ja Thisbe (antiikin Romeo ja Julia), Ikaroksen lento, Orfeus ja Eurydike, Pygmalion (antiikin prof. Higgins), Midaan aasinkorvat, Caesarin komeetta ja Augustuksen ylistys. Valikoima selityksineen tarjoaa hyvän pohjan esim. Orfeus-tarun perusteelliseen käsittelyyn. Onhan kysees
sä kuolematon myytti laulun, rakkauden ja kuoleman kolmiyhteydestä.